Marquee
WASTEWATER
ENGINEERING & SCIENCEs
WATER &
علوم مهندسي
آب و فاضلاب
کليه حقوق اين سايت متعلق به عليرضا اسددخت مي باشد
Water & Wastewater Engineering Science (WWES)
آخرين مطالب
امام هادي (ع) مي فرمايند: علم و دانش بهترين يادبود براي انتقال به ديگران است، ادب زيباترين نيكي ها است و فكر و انديشه آئينه صاف و تزيين كننده اعمال و برنامه ها است. در اين روزها كه مصادف با ولادت امام هادي (ع) است، دوست داشتم راجع به اين حديث از ايشان مطلبي را بنويسم:
از تقريباً سال دوم دانشگاه كه بودم يعني سال 85 تا همين چند سال پيش مطالب، مقالات و كتاب هاي زيادي جمع آوري كرده بودم و فكر مي كردم كه قدرت علمي تو همين انحصاري داشتن اين مطالب و ياد ندادن و يا نگفتن اين چنين چيزها به ديگران است. بزرگ و زياد دانستن خرده چيزهاي كوچك و كم، موضوعي است خيلي آدم ها از جمله خودِ من به آن دچار بودم.
ولي بعدها فهميدم كه دانش و قدرت نمايي در انحصاري بلد بودن علم نيست، بلكه در گسترش و شناساندن بيشتر آن در بين مردم مي باشد. ارزش واقعي علم و دانش زماني مشخص مي شود كه در بين افراد و در سطوح مختلف فراگير شود. يك جمله جالبي در اينترنت خواندم كه مي گفت: 2 چيز سر و صداي زيادي دارند: خرده پول و خرده معلومات. ديديد بعضي موقع ها سر كلاس بخصوص افرادي كه يه ذره آن مطلب را خوانده اند و يا كمي از موضوع جلسه آگاهي دارند به طور مداوم وسط حرف استاد مي پرند و يا به نحوي خودنمايي مي كنند.
موضوع سمينار فوق ليسانس من درباره روش ها و الگوهاي مديريت ريسک در تأسيسات آب و فاضلاب بود. در مدتي که روي اين موضوعات تحقيق مي کردم، با مراجعي برخورد کردم که واقعاً در اين زمينه جزء بهترين مراجع و منابع در موضوع ارزيابي و شناسايي ريسک ها بود. يکي از اين منابع که قبلاً آن را روي سايت قرار دادم پروژه مطالعاتي TECHNEAU بود که به حق جزء بهترين مجموعه گزارشات ممکن در اين زمينه مي باشد.
ولي در اينجا يکي ديگر از منابع خوب در زمينه مديريت ريسک در تأسيسات آب و فاضلاب را که از آن در فعاليت هاي تحقيقاتي خودم استفاده زيادي کرده ام را روي سايت قرار مي دهم. اين مقاله در سال 2002 توسط آقاي نيلز گريگ نوشته شده است که در زمينه ريسک در تأسيسات آب بسيار آموزنده مي باشد.
ترجمه اين مقاله در روزهاي آتي روي سايت قرار خواهد گرفت.
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد

(ادامه مطلب)
دسته بندي: مديريت ريسک  / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
Water Utility Security: Multiple Hazards & Multiple Barriers
امنيت تأسيسات آب: مخاطرات چندگانه و موانع چندگانه
Emergency planning for Water Utilities (AWWA M19)
حدود 9 سال هست که من روي موضوعات مديريت ريسک و مديريت بحران در تأسيسات آب مطالعه و تحقيق مي کنم و در اين مدت يکي از جامع ترين کتاب هايي که در اين زمينه با آن برخورد کردم کتاب طرح ريزي اضطراري براي تأسيسات آب يا همان راهنماي شماره 19 انچمن کارهاي آبي آمريکا مي باشد.
اين کتاب يکي از اصلي ترين مراجع موجود در اين زمينه مي باشد و عمدتاً مسائل بالادستي که رئوس اصلي اين موضوع مي باشند را تشريح مي نمايد.اين کتاب يک جفت ديگر دارد که بيشتر تمرکز آن کتاب روي مسائل ايمني در تأسياست آب است که طي روزهاي آينده آن را نيز معرفي مي کنم.
اين کتاب توسط انتشارات
ABD ويرايش چهارم اين کتاب در اوايل سال 2001 منتشر شده است و بعد از وقايع 11 سپتامبر در کشور آمريکا يک ضميمه امنيتي به آن اضافه شد.
امیدوارم از این مطالب بهره لازم را ببرید.

لازم به توضيح است اين کتاب به سختي . از برخي از سايت ها قابل دانلود مي باشد.
(ادامه مطلب)
دسته بندي: معرفي کتاب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
کتاب طرح ريزي اضطراري براي تأسيسات آب (راهنماي شماره 19 انجمن کارهاي آبي آمريکا)
كاهش خطرپذيري از مخاطرات طبيعي در سيستم هاي آب آشاميدني و فاضلاب (بخش سوم)
بالاخرا امروز آماده سازي بخش سوم کتاب کاهش خطرپذيري از مخاطرات طبيعي در سيستم هاي آب آشاميدني و فاضلاب تمام و روي سايت قرار مي دهم. ترجمه و آماده سازي اين بخش از کتاب که طولاني ترين بخش اين مجموعه است، زمان زيادي از من گرفت و به همين دليل انتشار آن اين مدت طول کشيد.
نکته اي که مجدداً در مورد اين کتاب لازم است يادآوري کنم اين است که بر خلاف ساير کتب و مراجع موجود در زمينه مديريت ريسک سيستم هاي آب و فاضلاب، از کتاب بيشتر از جنبه مهندسي به موضوع پرداخته است و به نظر من بخش هاي 2 تا 4 اين کتاب بسيار بار علمي بالايي دارند.
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد

(ادامه مطلب)
دسته بندي: مديريت ريسک  / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
نسخه فارسی بخش سوم
تصفيه آب و فاضلاب جوامع کوچک : تصفيه خانه هاي پکيج
سلام./
براي امروز يکي ديگر از بخش هاي مجموعه تصفيه آب و فاضلاب جوامع کوچک را آماده کرده ام. اين بخش در مورد تصفيه خانه هاي پکيج و کاربرد آنها در مناطقي با جمعيت و دبي کم مي باشد.
در روز هاي آينده ترجمه ساير بخش هاي اين مجموعه
را روي سايت قرار خواهم داد.
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد.
(ادامه مطلب)
دسته بندي: تصفيه آب ، تصفيه فاضلاب  / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
نسخه فارسی تصفیه خانه های  پکیج
در هفته اي که گذشت 2 بخش ديگر از مجموعه نصفيه فاضلاب جوامع کوچک را براي امروز آماده کردم. صافي هاي چکنده و رآکتورهاي منقطع متوالي. هر دوي اين بخش ها مربوط به سيستم هاي تصفيه فاضلاب مي شود که امروزه در سيستم هاي تصفيه فاضلاب بزرگ شهرهاي غالباً به عنوان فرايند اصلي مورد بهره برداري قرار نمي گيرد. طي روزهاي آنيدهساير بخش هاي مربوط به اين مجموعه را براي استفاده شما خوانندگان روي سايت قرار خواهم داد.
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد.
(ادامه مطلب)
دسته بندي: تصفيه فاضلاب  / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
تصفيه آب و فاضلاب جوامع کوچک : صافي هاي چکنده / SBR
نسخه فارسی صافی های چکنده
نسخه فارسی SBR
رها سازي و باي پس فاضلاب، مواردي که شما بايد بدانيد
يکي از اصلي ترين ويژگي هاي شبکه فاضلاب برخلاف شبکه هاي توزيع آب، توليد بدون توقف فاضلاب مي باشد که اين ويژگي سيستم را ملزم مي کند تا بدون وقفه به عملکرد خود ادامه دهد. از سوي ديگر وقوع رخدادهاي پيش بيني نشده و يا نياز به انجام تعميرات گاهي شرايطي را ايجاد مي کند که نياز به تخليه فاضلاب در مجاري آبي پذيرنده و يا در محيط زيست باشد. با توجه به اينكه نمي توان جلوي توليد جريان فاضلاب را گرفت، زمانيكه بخشي از سيستم دچار شكستگي مي شود و يا به واسطه سيلاب بخش زيادي از حجم آن اشغال مي شود، به هر طريقي بايد فاضلاب را به محلي هدايت كرد. در اين يادداشت موردي سعي بر آن است تا باي پس کردن فاضلاب و دلايل عمده آن تشريح گردد.  
ترجمه اين مقاله در روزهاي آتي روي سايت قرار خواهد گرفت.
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد
(ادامه مطلب)
دسته بندي: شبکه فاضلاب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
Wastewater releases/bypasses - What you should know
رها سازي و باي پس فاضلاب، مواردي که شما بايد بدانيد
همانگونه که قبلاً بيان شد، امروز ترجمه مقاله کوتاه رها سازي و باي پس فاضلاب  روي سايت قرار خواهد گرفت. باز هم تأکيد مي شود که يکي از اصلي ترين ويژگي هاي شبکه فاضلاب برخلاف شبکه هاي توزيع آب، توليد بدون توقف فاضلاب مي باشد که اين ويژگي سيستم را ملزم مي کند تا بدون وقفه به عملکرد خود ادامه دهد. از سوي ديگر وقوع رخدادهاي پيش بيني نشده و يا نياز به انجام تعميرات گاهي شرايطي را ايجاد مي کند که نياز به تخليه فاضلاب در مجاري آبي پذيرنده و يا در محيط زيست باشد. با توجه به اينكه نمي توان جلوي توليد جريان فاضلاب را گرفت، زمانيكه بخشي از سيستم دچار شكستگي مي شود و يا به واسطه سيلاب بخش زيادي از حجم آن اشغال مي شود، به هر طريقي بايد فاضلاب را به محلي هدايت كرد.
لازم به ذکر است درست که باي پس کردن مي تواند پيامدهاي زيست محيطي مهمي به همراه داشته باشد، اما بايد به خاطر داشت با اين کار از پس زدن فاضلاب در منازل مردم و پيامدهاي اجتماعي به مراتب بدتر پيشگيري به عمل مي آيد که از هر لحاظ انجام اين کار را توجيه مي نمايد.   
اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد
(ادامه مطلب)
دسته بندي: شبکه فاضلاب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
نسخه فارسی
يادداشت هفته: به اشتراک گذاشتن دانش
يك نفر در كشوري مطالعاتي را انجام داده و مقاله، راهنما يا كتاب خود را به صورت رايگان در اينترنت قرار داده تا كل دنيا از آن بهره مند شوند. حالا من اين مقاله يا كتاب را پيدا كرده ام و بيايم آن را پيش خودم نگه دارم و صدايش را هم در نياورم كه چنين مقاله خوبي وجود دارد تا ديگران از آن بهره مند نشوند !!!!!!! (يعني شاه مي بخشه و شاه قلي نمي بخشه)
خيلي موارد مقاله ها و يا مطالب فارسي اي را در اينترنت مي بينم كه نويسنده آن مقاله چندين مدل پيش زمينه و پس زمينه و قفل فونت و ... روي مقاله اش گذاشته است. درست است كه خيلي از دوستان در اين بين كم لطفي مي كنند و بدون ذكر نام نويسنده اصلي از مطلب استفاده و يا حتي آن را به اسم خود و يا نتيجه كار خود در جايي منتشر مي كنند، ولي نبايد بخاطر عده معدودي، انواع و اقسام موانع را بر سر اين راه ايجاد نمود.
همانطور كه در ابتداي اين يادداشت نيز بيان كردم، امام هادي (ع) فرموده اند: علم و دانش بهترين يادبود براي انتقال به ديگران است.
اميدوارم همه ما در طول زندگي خود بخصوص در چنين موضوعاتي كلام امامان (عليهم السلام)، اين هدايت گران بشريت را سر لوحه كار خود قرار دهيم و علم را در مسير درست گسترش دهيم و بكار ببنديم.