Marquee
WASTEWATER
ENGINEERING & SCIENCEs
WATER &
علوم مهندسي
آب و فاضلاب
کليه حقوق اين سايت متعلق به عليرضا اسددخت مي باشد
Water & Wastewater Engineering Science (WWES)
جوامع کوچک مثل روستاها در هر کشوري مانند شهرها و جوامع بزرگتر با مسائل و موضوعات مختلف زيست محيطي و بهداشتي روبرو مي باشند. يکي از بزرگترين نگراني ها در مورد جوامع کوچک فراهم کردن آب آشاميدني ايمن و از سوي ديگر جمع آوري و تصفيه مطمئن فاضلاب مي باشد.
با توجه به اندازه و وسعت اين اجتماعات، جوامع کوچک در پياده سازي تکنولوژي هاي پيچيده و صرف هزينه ها بالا، با محدوديت هايي روبرو هستند.
با توجه به اين موضوع، آژانس حفاظت از محيط زيست آمريکا در سال 1991 کارگاه هاي آموزشي اي را براي بررسي اين موضوع و ارائه راهکارهاي مناسب برگزار نمود. اين مجموعه در واقع راهکارهاي پيشنهادي براي بخش هاي آب و فاضلاب در جوامع کوچک مي باشد.

ترجمه اين مجموعه تا حد زيادي را انجام داده ام که طي روزهاي آينده به مرور روي سايت قرار خواهد گرفت. اميدوارم از اين مطالب بهره لازم را ببريد
(ادامه مطلب)
دسته بندي: تصفيه آب ، تصفيه فاضلاب  / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
تصفيه آب و فاضلاب جوامع کوچک
Summary Report: Small Community Water and Wastewater Treatment
آب (فرايند هاي تصفيه)
در ادامه مطالب مجموعه تصفیه آب و فاضلاب در جوامع کوچک، این بار موضوع انعقاد و لخته سازی انتخاب شده است. فرایند انعقاد و لخته سازی یکی از مهمترین فرایندها در تصفیه آب می باشد. این فرایند در واقع مرحله ای برای آماده­كردن جامدات غيرقابل ته­نشيني (كلوئيدي) و جامدات محلول براي حذف از آب می باشد. جامدات محلول و كلوئيدي مي­توانند روي كيفيت آب تأثير بگذارند و آب را براي استفاده به علت وجود كدورت، رنگ، مزه، فلزات سنگين يا آلودگي­هاي ميكروبي نامناسب كنند. با توجه به اینکه فرايندهاي واحدهاي ته­نشيني و يا فيلتراسيون به تنهايي نمي­توانند جامدات كلوئيدي و محلول را حذف نمايند، انعقاد و لخته­سازي در بالادست این واحدها قرار داده مي­شوند تا با ناپایدار سازی ذرات و ایجاد لخته، بتوان آنها را از آب حذف نمود.
هدف  این مقاله کوتاه آشنایی با این فرایند و جوانب مختلف آن برای کاربرد در روند تصفیه آب می باشد.

(ادامه مطلب)
دسته بندي: فرایند تصفیه آب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
انعقاد و لخته سازی
نسخه فارسی انعقاد و لخته سازی
به دنبال روند قبل، باز هم یکی از مقالات مجموعه Techs Brief با موضوع گندزدایی انتخاب شده است. گندزدايي يك مرحله مهم در حصول اطمينان از ايمن بودن آب براي آشاميدن مي باشد. سيستم هاي آب براي نابودي و حذف ميكروارگانيسم هايي كه مسبب بيماري در انسان هستند، از مواد گندزدا استفاده مي كنند. قوانين مربوط به تصفيه آب هاي سطحي سيستم هاي آب را ملزم به گندزدايي آب دريافت شده از منابع سطحي و زيرزميني اي كه منشاء آنها آب سطحي بوده است، مي كند.
در این مقاله ضمن معرفی برخی از روش های مختلف گندزدایی، مزایا و معایب هر یک از آنها برشمرده شده است.
امیدوارم از این مطالب بهره لازم را ببرید.

(ادامه مطلب)
دسته بندي: تصفیه آب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
گندزدایی
نسخه فارسی